Wednesday, April 6, 2011

Mari Jawab Soalan

Tajuk Utama Soalan: Sejauh mana sayangnya kamu (kaum wanita) terhadap bapa/suami/saudara lelaki kamu?

Mari kita uji brp tinggi’y tahap rasa kasih sayang kamu itu…
Sila jawab soalan2 di bawah ini.
Anda tidak perlu pensil & pemadam utk menjawab,
2B, 1B, tidak diperlukan

bukan sebab aku sbg urusetia nak sedia’n semua itux dop mase nok layang~
tp anda hanya perlu sekeping hati yg bernama ikhlas utk menjawab soalan2 yg berikut:>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
L.O.A.D.I.N.G  Q.U.E.S.T.I.O.N
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Tahukah anda bahawa dosa anda akan ditanggung oleh Bapa anda 
sehingga anda berkahwin (mempunyai suami)?

Tahukah anda, saat anda di ijabkabulkan bersama pasangan anda, Bapa anda akan terlepas beban dalam menanggung dosa anda…& setelah anda menjadi isteri kepada seseorang, suami anda pula akan menanggung dosa anda?

Tahukah anda, selangkah anak perempuan/isteri keluar dari rumah tanpa memakai tudung, selangkah juga bapa/saudara lekaki/suami anda akan mendekati neraka?

Tahukah anda, sekira’y anda lalai dalam melaksana’n tanggungjawab sebagai seorang hamba, tidak melaksanakan segala tuntutan’y, maka di akhirat kelak, Bapa/suami/saudara lelaki anda akan ditanya…mereka yang akan dipertanggungjawabkan?

Tahukah anda, bagaimana taat’y seorang isteri itu kepada suami’y seperti  yg dituntut dalam agama?

>>>>>>adakah anda pasti dengan jawapan anda???<<<<<<<Aku tau bahawa dosaku semenjak aku baligh akan ditanggung oleh bapaku sehingga aku bersuami kelak.
Oleh sebab itu aku tidak menutup auratku….aku membiarkan rambutku terdedah sedangkan aku tau bahawa itu adalah aurat bagi diriku. Aku juga tau akan hal itu, oleh sebab itulah aku mengenakan pakaian yg menjolok mata utk membalut tubuhku ini….Aku tau akan hal itu, oleh itu aku melakukan perkara-perkara kotor yg balasan’y tidak lain & tidak bukan hanyalah dosa2 yg akan tertimpa’n ke atas diriku…

>>>>>>Beginikah jawapanmu wahai saudariku sekalian sedangkan kau tahu akan hal Bapamu yg menanggung segala dosamu?<<<<<<<

Wahai muslimah, sekira’y benar kamu menyayangi bapamu, maka perbaikilah segala’y…
pintu taubat Tuhan sentiasa terbuka utk hamba2’y…bukankah Allah itu maha pengampun lagi maha penyayang? Jgn kau mencampakkan bapamu ke dalam neraka jahanam kelak kira’y kau tau akan perihal dosamu ditanggung oleh bapamu.
Perbaiki dirimu wahai saudariku. Rambutmu yang cantik beralun itu, kamu tutup’n lah seperti apa yg di ajar dalam islam….bukankah sudah kamu ketahui bahawa sehelai rambutmu dipandang oleh org yg bukan muhrimmu, maka 60 tahun balasan neraka ke atas dosa tersebut…..akan tetapi, bisakah kamu mengira helaian rambutmu wahai saudariku?

Semasa hidupmu, kamu melihat bapa/suami/saudara lelaki kamu tekun taat kepada Ilahi..
mengerjakan amal ibadat sehari semalam tanpa jemu…akan tetapi, kamu tetap dengan duniamu….
masih muda utk bertaubat …bukankah mati itu boleh datang bila2 masa sahaja? Tidak mengira akan muda atau tua’y kamu?
Diakhirat kelak, segala amal ibadat bapa/suami/saudara lelaki kamu itu, tidak menjamin akan syurga bagi mereka, sebalik’y mereka akan turut diheret ke neraka kerana kamu….beginikah kamu membalas segala kasih & sayang’y mereka kepada kamu wahai saudariku?

Taat’y seorang isteri kepada suami’y adalah ibarat seperti, jika terdapat nanah ditubuh suamimu, maka hendaklah kamu menjilat nanah tersebut dari badan mereka……& jika manusia boleh disembah, akan Allah suruh para isteri menyembah suami mereka. Hanya dengan sepotong ayat ini, dapatkah kamu menilai dgn baik sejauh mana taat’y kamu terhadap suami kamu? Jika kamu masih tidak mampu utk taat kepada seorang lelaki bernama suami, maka persiapkanlah diri kamu terlebih dahulu sebelum kamu menjadi isteri kepada suamimu kelak.

Sekian soalan utk malam ini….
Sharing is caring….
Semoga kita hidup di dunia ini dengan ketaatan kepada-Nya…
supaya tiada penyesalan di Sana nanti..
Wallahualam~


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...