Thursday, March 20, 2014

Petua Hilangkan Batuk

Mode: Aku da batuk 2 minggu selepas kawen!...till now!!

Assalamualaikum semuahhhh!
eceh, aku dah kenapa??
bg can la aku ON mode sopan sikit, sekembalinya dr Tanah Haram nieh..
Oh ya, N3 psl best trip EVER x wat lagi, harap maklum! bersabarlah dgn penuh istikhomah!
Since batuk dah lama....& sampai 1 tahap aku rasa sakit dada & tekak sakit giler dah rs mcm nk terkeluar...then, g klinik lagi utk kali ke brp aku x hengat! kali ke 3 kot!
Bila aku ckp aku dah batuk 2 bln (ayat yg aku ckp kt Doc adalah ayat copy paste dr ayat laki aku! dia yg suh cakap cenggitu kat Doc)....so, terus Doc keluarkan buku kecik! suh aku datang lagi utk amek speciment Tibi!
Lol, Doc wat lawak ke hape?? klu aku ada Tibi, dah lama kot laki aku berjangkit! for surelah duk serumah, sebilik, sebantal etc blablabla....
Hr tuh br teringat nk minum air kelapa + gula batu....tu pun lepas akak opismate tanya aku....aku dah try belum?
Laju2 msg laki aku suh amekkan kelapa muda kt umah lama dia...huhi....i lap u lahhh Mr Hubby! TQ yeahh!

Ok guys, cb la try benda nieh, for those yg batuk x mo elok2...
minum air kelapa muda, letak gula batu sikit dalam air tu...
sebelum minum, bacalah pape yg patut....
Al-Fatihah, Ayatul Kursi, Doa Shifa, 3 Qul....
Amalkan minum sebijik kelapa, wat utk 3 malam berturut2...
make sure habeskan sebijik kelapa ye! x yh nk ngade2 kongsi2 lak kelapa tu lakibinianakberanak!

Bagi sesape yg x tau cemana rupa kelapa muda, nah aku bagi gamba...


Lex je gamba x yah susah2 nk rotate....haha...TQ hubby, tolong wat kan kelapa cenggini bagi bini minum! huhu...siap tambah stok kelapa lagi, amek kt kg! siap cobaan memanjat pokok kelapa lagi utk bini kesayangan~gitew

Ni gula batu yg aku letak....letak la 3-4 bijik....aku beli gula batu kecik2....

Selamat mencuba....bismillah hi tawakkal tu 'alallah...kita hanya mampu berikhtiar....Allah SWT juga yg menyembuhkan...

1 comment:

  1. bole ko dio panjek pokok kalapak tu??hakhakhakkk

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...