Tuesday, March 13, 2012

Dating!

Mode: She is my mOm!

Cuti 3 hr, rasa mcm 3 minit jam! eh, agak2 lah nk wat seperti 3 minitkan! Monday yg selalu blues itu, aku lenyapkan dengan pengambilan cuti rehat~yeayyyy, seronok! pastu rs x nk balik ptjy! nk duk kg jer....nk2 plak kt kg, hujan renyai2 non-stop! mmg best utk tidoooo......& x heran klu aku boley basuh kete ms hjn tuh kan! haha.....abeh, nk wat caner, myCar kotooooo sgt! nmpk mcm aku br kua hutan...nmpk mcm aku kejam sgt nk 4x4 kan kete aku tuh...haih! im not that cruel lahh!
Niat asal amek cuti itu, adalah sajer2....sbb rs mcm kejab sgt nk balik kg hr sabtu & ahad sahaja! Tp, bila balik, hurm, betul firasat ini! mmg aku patut cuti on monday!
So, hr isnin, kua dating dgn mak.....abah tinggal kt umah.....My Along take over kejab! Ader beberapa urusan yg nk kene wat.....alhamdulillah, selesai semua! kua dr 9 pagi plus2.....balik kul 3 ptg plus2! lama jugek! yg buat lambat, urusan kat BSN! haih, rs2 aku nk wat report jerk psl pekerja2 mereka yg lembap itu...pastu, mana2 MyKad yg x leh baca, terus depa reject! apa lahhh salah'y ko amek pemadam pensil tuh, ko try dulu padam kat cip tuh....alahaiiiii, rs ringan jer mulut aku nieh nk sound! but the jubah+tdg labuh itu berjaya meningkatkan tahap kesabaran aku! syukur atas rasa kesabaran ini...alhamdulillah.....
Then, ader 2-3 benda lg yg berjaya dibuat......& alhamdulilah, dpt jugak anta mak g klinik! due to symptom yg buat mak berpantang segala-mcm benda x boley makan! siap aku sekali masuk bilik Doc tuh....& ask for explanation......keputusan'y=amat b'puas hati.....& charge boley layan lagi......
Sblm meninggalkan Bandaraya Bahau (cett, bandaraya kejadah kan)...sempat lg melayan sup ayam dgn mak! nostalgia tempat nieh...psl mak kater...."kau tau x tempat nieh? klu dgn abah, mesti singgah sini"....jawapan aku..."tau lahhh....bukan br setahun dua kenal abah....." kuang ajak punya ayat kannnn......tp, ms jwb tuh, nada joking2 dgn mak......


Ms nieh, aku layan cendol! sekali, mak pOwn nk cendol gak! tp, aku terus sound x bagi...suh mak amek air panas! kejam x? hadoiyaiiii....bukan sengaja, cuma tau mak x sihat kan! kang, mak bising2 kat aku jugekkkk adeh....

2 comments:

  1. mmg sup lah! cendol'y yg mgkuk depan tuh! dah hampir selamat...huhu

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...