Tuesday, May 29, 2012

DIA sentiasa ada

Mode: Dlm apa2 keadaan sekali pun, DIA tetap ada....Ujian yg terkadang dtg dalam hidup kiter, sebenar'y adalah tanda kasih sayang Allah kepada kiter...x kira lah wut kind of ujian....semua'y adalah cara DIA utk melihat ketulusan hati kiter kepada-Nya.....ada org melihat kesusahan adalah ujian.....kesakitan adalah ujian....akan tetapi, sebenar'y...kesenangan & kesihatan yg baik juga adalah ujian...

C o n f u s e d ? ?

Apabila Allah kurniakan kesenangan kpd kiter....senang dgn limpahan harta....sebenar'y, saat ini DIA ingin melihat kiter....adakah kiter akan lalai dgn kesenangan tersebut atau kiter akan tetap tawadduk kepada-Nya.....Boleh jadi, kesihatan yg baik itu juga adalah ujian buat kiter...by that time, DIA nk tgk, adakah kiter still mengerjakan amal ibadat utk-Nya...adakah kiter menggunakan kesihatan diri kiter yg baik itu utk terus memperjuangkan islam???

That' why, kiter kene letak Allah di dalam hati kiter...so, aper pOwn yg datang, kiter dapat menempuhi dgn tenang....jiwa kiter akan terasa kedamaian.....even at that time, kiter sesak...susah....sakit....tp, insyaAllah, jika DIA adalah keutamaan kiter, ht kiter akan tenang! ketenangan itu lahir dari hati...bukan lahir dari kemewahan.......Jgn sesekali takut kepada selain Allah....jika terasa ada yg cb membuat perkara2 yg tidak baik, khusnuzon! minta perlindungan dari Allah.....& yg terbaik, doakan mereka....Jika kiter doakan yg baik2 utk org lain, doa itu sebenar'y akan berbalik kpd kiter....insyaAllah....No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...