Thursday, June 14, 2012

Bertaubatlah selagi nyawa dikandung badan

Mode: Ayuh!! Bersihkan 'dalaman' kiter dengan bertaubat!Hati yg hitam dengan noda & dosa, boley di bersihkan dgn al-Quran & hadis....Mcm mn kiter nk praktikkan? melalui bacaan...alunan ayat2 suci al-Quran yg keluar dari mulut kiter adalah lebih baik dari kata2 yang nista......


Hati yg dah hitam, kiter sendiri yg kena bersihkan balik......kiter yg buat dia hitam kannnnn~
Kiter bukan Nabi Muhammad SAW. Yang mana, hatinya dulu di keluarkan oleh Malaikat utk di bersihkan, dibasuh dgn air zam-zam. Allah hu Robbi! sayangnya Allah kepada Baginda Nabi Muhammad SAW!

Sebagai manusia yg x boley lari dari melakukan kesilapan, jangan bimbang dengan banyaknya dosa yang telah kiter lakukan, kerana pintu keampunan itu lebih besar dari langit dan bumi..... Allah hu Robbi! betapa sayangnya Allah kat kiter.......Allah SWT x kesah dgn dosa-dosa kiter yg lepas, tapi Allah suka bila kiter mintak ampun.....sukanya Allah memberi maaf~That's why, jangan berputus asa dgn dosa kiter yg telah lalu.

" Ya Allah, janganlah KAU ambil kira akan dosa-dosaku yang telah lalu.....janganlah KAU balas dengan kesusahan & kesakitan" aaminnn, aaminnn Ya Rabbal 'alaminNo comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...